Sjövallen utsatt för skadegörelse

ÅSLJUNGA. Synen som mötte Susanne Hansson när hon besökte Sjövallen härom morgonen var upprörande.
– Några har buskört och gjort stora spår i planen. Det är inte okej! Nu måste vi spärra av inkörseln för att inte riskera att det händer igen.

Fordon har uppmärksammats och händelsen är polisanmäld.
– Det här innebär mycket merarbete där vi akut måste åtgärda det som förstörts. Folk har varit jättesnälla och erbjudit sig att hjälpa till så vi hoppas att det kommer något gott ur det här.  Vi träffas redan på lördag den 20 maj klockan 9, men även den 4 juni klockan 9 för att iordningsställa planen – hoppas att många kommer ner och hjälper oss.
Sjövallen kommer efter åtta år i dvala att stå som värd för årets stora fotbollsmatch den 26 augusti. Då kommer det nya Åshöjden med spelare från kommunen att möta det berömda tv-laget med Patrick Ekwall i spetsen.
Ideella krafter arbetar hårt med att få fram en matchduglig plan. 

Det är 50 år sedan Max Lundgren skrev böckerna om Åshöjdens BK som senare även blev en tv-serie. Till grund för Åshöjdens BK  låg Åsljunga och personer från bygden. Jubileet uppmärksammas hela året och mynnar ut i ett heldagsevenemang på Sjövallen. Biljetter till evenemanget släpps på Tickster i slutet på maj

Publicerad 16 May 2017 17:00

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag