Medaljregn på Skol-SM

ÖRKELLJUNGA. Eleverna på Utbildningscentrums hundutbildning kammade hem lagsilver på årets skol-SM för naturbruksgymnasium med hundinriktning den 5 maj.
Team ”Veggis” som fick kliva upp på pallen bestod av av Ida Pettersson Gällhagen med Azlan, Emily Eriksson med Nellie, Jennifer Persson med Lucky, samt Saga Persson som gjorde kunskapsprovet. Även individuellt presterade eleverna bra med pallplats både i agility och lydnad.
- Våra elever presterade jättebra, de tog väl hand om sina hundar och peppade och pushade varandra. Det var en rolig och lärorik dag – inte bara resultatmässigt, säger Eleonor Mohlin, lärare och tillägger att eleverna blivit mer sammansvetsade som grupp efter Skol-SM.
Helgen efter visade även Eleonor Mohlin prov på skicklighet när hon med sin Pyreneiska vallhund Liv blev uttagen till det svenska landslaget i agility 2017.
- Jag var med på uttagningarna förra året mest för att få erfarenhet. I år var målet att komma med så det känns härligt att vi lyckades.
Inför de kommande tävlingarna planerar Eleonor att fortsätta träna som vanligt.
-Det vi gjort hittills har uppenbarligen tagit oss till landslaget, men det är klart att vissa bitar ska finslipas. Det är lätt att man ändrar sitt träningsupplägg, men det är nog viktigt att man inte gör det.
Det tighta teamet representerar Sverige i European Open i Italien den 27-30 juli samt Nordiska Mästerskapet i Stockholm den 12-13 augusti.
Resultat för Örkelljunga på Skol-SM:
Jennifer Persson och Lucky etta i hoppklass och tvåa i agilityklass storlek Large.
Emily Eriksson med Nellie etta i lydnaden.
Wilma Eriksson och Olivia trea i hoppklass och fyra i agilityklass storlek Small.
Wilma Eriksson med Qila tvåa i hoppklass storlek Medium.
Hilda Kronfelt med Flash etta i hoppklass storlek Small.
Hilda Kronfelt med Hjalmar etta i agility Extra large
Hilda Kronfelt med Hjalmar trea i lydnaden.
Ellinor Bengtsson Beck med Ice trea i hoppklass storlek Extra large.
Ida Pettersson Gällhagen med Azlan sjua i apellklass.   

Publicerad 16 May 2017 17:00

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag