Hatbrott i fokus

Om utsatta grupper i vårt samhälle

ÅSTORP. I föreläsningsserien om migration och mångfald har turen nu kommit till den viktiga frågan om hatbrott. Berit och Anders Wigerfelt berättar om fenomenet hatbrott – vad är det egentligen, vad orsakar det och vilka konsekvenser får detta i samhället?
Kvällens föreläsning har fokus på individer och grupper som på grund av etnicitet, ras/hudfärg, nationalitet och religion blir utsatta i vårt samhälle.
Föreläsningarna som erbjuds är öppna, gratis och vi bjuder på fika!
Under våren har Åstorps kommun satsat på fyra öppna föreläsningar som på olika sätt berör perspektiv på temat ”Migration och mångfald”.
Idag lever i en värld där det finns oroligheter, vilket bidrar till att strömmen av människor som söker trygghet ökar. Vi står inför en humanitär utmaning – kanske den största sedan andra världskriget.
Den sista föreläsningen i serien ”Migration och Mångfald” – Från Rosengård till Vita husetäger rum den 23 maj klockan 18.00 – 20.00 på kulturhuset Björnen. Då berättar Siavosd Derakti, om mångfald och rasism. Han var en av de personer som USA:s tidigare president Obama specifikt bad om att få träffa under sitt besök i Sverige 2013. 

Migration och mångfald: HATBROTT

När? Torsdagen 20 april, klockan 18.00 - 20.00

Var? Kulturhuset Björnen

 

Publicerad 19 April 2017 08:44

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag