Miljonstöd ska locka besöksnäring till Bruksspelet

KLIPPAN. ?Vädersäkring i form av ett tak och en marknadsföringstjänst ska lyfta Bruksspelet ytterligare när Leader kan komma att ge stöd.

LAG-styrelsen har sagt ja till 1,5 miljoner kronor till Bruksspelet för att bland annat bygga ett mobilt tak för att göra föreställningarna oberoende av regn och för att tillsätta en tjänst att jobba med att marknadsföra evenemanget samt paketera en helhetslösning kring Bruksspelet.
Men Jordbruksverket? måste säga sitt innan det blir klart om ansökan går igenom.
– Vi är jätteglada att projektansökan har kommit så här långt, säger Helené Lindquist, producent på Bruksspelet.
Syftet med? projekten, som löper över två år, är att locka besöksnäringen. Vädersäkrade föreställningar är då en förutsättning, enligt Helené Lindquist. Men man vill även skapa mervärde kring föreställningarna med lokala mat- och logiupplevelser.
– Målet är att göra Bruksspelet till ett kulturellt fyrtorn i nordvästra Skåne och hela regionen, säger hon.

Förhoppningen är också att kunna utöka antalet speltillfällen.
I mars blir det klart om stödet blir beviljat. Under tiden är förberedelserna för nästa års uppsättning på pappersbruket i full gång.
– Jag kan avslöja att vi har varit på militärhistoriska museet i Ljungbyhed på föreläsning. Så det kommer inte helt oväntat att handla om flyget. Vi tycker 20-talet är en spännande period – första världskriget är slut och kvinnor får rösträtt – så det är kanske där vi landar. Men än är det inte klart, vi ska just börja skriva, säger Helené Lindquist.

Publicerad 15 December 2016 14:45

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag