VIDEO:

Tobias Chilli brinner för magin

KVIDINGE. ?Det fanns inget alternativ för Tobias Chilstrom. Han smugglade sig in på ett cirkusgymnasium och nu har han underhållit som Tobias Chilli i 16 år.

Jonglering, akrobatik och trolleri. Det är Tobias Chilstroms melodi. Under åren har kvidingebon underhållit på företagsfester, festivaler och barnkalas bland annat. Han har varit Finlandsturné ett flertal gånger, synts i tv och har plockat hem priser och utmärkelser som bland annat ”Sveriges bästa underhållande show” i trolleri-SM för två år sedan. Men vägen dit har varit lång.

Tricken är många och ibland förekommer eldinslag i Tobias Chillis shower.

Tricken är många och ibland förekommer eldinslag i Tobias Chillis shower. "Det måste vara nya saker som publiken inte har sett för att man ska lyckas", säger han.

Intresset tog fart? redan i grundskolan. Att plugga var inte Tobias Chilstroms grej. Inlärningssvårigheterna gjorde att han tappade suget för det teoretiska och han hade inte självkänslan att ta för sig under lektionerna.
– Jag vågade aldrig räcka upp handen. Jag var sämst och blygast i klassen, berättar han.
Men på gymnastiken briljerade han. Därför lyckades han få till extra gymnastiklektioner där han kunde ge utlopp för fysiska övningar.
– Jag blev placerad i särskola och hade det tufft med inlärningen.?Jag klarade inte av klassrummet utan fick undervisning i ett eget rum med speciallärare, säger han.
– Jag minns särskilt en mattelektion där läraren fick förklara något för mig i en timme. Då sa läraren ”driver du med mig eller är du dum på riktigt”. Det har satt sig i mig, säger Tobias Chilstrom.

Efter grundskolan ?”smugglade” han in sig på ett cirkusgymnasium i Gävle.
– Egentligen hade jag inte betyg nog, men både jag och min mamma låg på. Jag kände att akrobatik är det enda jag kan, att det är det jag måste göra.
Nu har Tobias Chilstrom, eller Tobias Chilli som han kallar sig på scen, har han underhållningen som levebröd.
– Det är en tuff bransch. Man måste göra sådant som publiken inte har sett förut.

Han menar att många magiker ser rätt strikta ut och att musiken till deras framträdanden är ganska formell. Själv anlitar han musiker som tar fram musik till showerna.
– Jag är raka motsatsen. Jag kör med rockiga kläder och rött hår.
Tobias Chilstrom ?är nöjd med tillvaron som den är nu och han har nått målet att kunna jobba med jonglering, akrobatik och trolleri – allt i ett på scenen.
– Jag känner att jag har nått mina mål och vill bara njuta av det och fortsätta förbättra mina shower.

Publicerad 13 December 2016 06:00